fbpx

„Trei zile de post aspru”. Circulara emisă de Mitropolia Moldovei, în contextul epidemiei de COVID-19

Mai mulți slujitori ai Mitropoliei Moldovei au semnat luni, 29 iunie, o circulară, prin care se arată „profund îngrijorați” de situația epidemiologică din țară. În acest context, credincioșii sunt îndemnați să țină trei zile de post aspru. Este vorba de 2, 3 și 4 iulie. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Circulara este semnată de membrii Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova – cei șase episcopi, arhiepiscopul de Tiraspol, Mitropolitul Vladimir și secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș. O parte dintre semnatari au fost anterior internați la spital, fiind infectați cu noul coronavirus.

„În istoria Ei, Biserica Ortodoxă a trecut prin mai multe asemenea perioade de nevoie și primejdie omenească, având de înfruntat și anumite boli molipsitoare, din care a reușit să iasă doar cu ajutorul celor două arme ale Ei duhovnicești: postul și rugăciunea…

Invocând mila și îndurarea lui Dumnezeu asupra noastră, să parcurgem în unitate de rugăciune și iubire frățească starea aceasta de grea încercare cauzată de pandemia actuală, primind izbăvire de răspândirea acestei epidemii în țara noastră și întărire trupească și duhovnicească”, se arată într-un comunicat emis de Mitropolie.

Menționăm că, actualmente, în Republica Moldova sunt confirmate 16.357 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1217 în Transnistria. Din acest total, 541 de persoane au fost răpuse de boală, iar 9382 – au fost tratate. 

Articole asemănătoare

Back to top button