fbpx

Trei simptome care îți arată că bei prea multă cafea

Cafeaua este bogată în antioxidanți și îți poate ascuți simțurile în diminețile în care ai nevoie să te simți în formă, dar excesul poate fi nociv. Află care sunt semnele pe care ți le oferă organismul pentru a înțelege că ai băut destulă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Simți anxietate

Începi să ai tot felul de griji legate de orice, la scut timp de când ai băut cafeaua? Nu degeaba, Institutul de Sănătatea Mintală din SUA recomandă ca persoanele care suferă de anxietate să nu bea cafea pentru că aceasta le accentuează simptomele și le agravează condiția. Se întâmplă acest lucru prin două tipuri de efecte: le strică somnul, fapt care le crește solicitarea psihică și agravează orice simptom din zona psihiatrică, sau prin faptul că generează agitație, adică stres. Un studiu publicat în revista de Medicină Psihosomatică, realizat pe un eșantion de 25 de bărbați, care au primit doze moderate de cafeină sau placebo, înainte de un eveniment stresant a relevat faptul că, cei care au băut cafea au avut tensiune ridicată și un nivel de stres dublu, măsurat în hormoni de stres, comparativ cu cei care nu au băut cafea, ci placebo, scrie clicksanatate.ro.

Dureri de burtă

Poate crezi că sursa crampelor, apărute la scurt timp după ce bei cafea, are altă sursă. Pentru cei cu stomac sensibil, vinovată poate fi chiar delicioasa cafea. Studiile au arătat că anumiți compuși din această băutură stimulează secreția de suc gastric și, din acest motiv, îți crește nivelul de aciditate din stomac. Crampele dureroase pot apărea mai ales dacă este consumată pe stomacul gol deoarece provoacă inflamații, agravând afecțiuni precum gastrita, refluxul gastroesofagian și ulcerul. De aceea, este necesară moderație pentru persoanele cu sensibilitate și, desigur, cafeaua la finalul micului-dejun.

Îți bubuie inima

Simți că inima o ia razna și îți sare din piept. Poți resimți palpitații, amețeală și poți chiar și să leșini dacă bei prea multă cafea pe fond de oboseală, consum de nicotină și alcool. Din acest motiv, mulți medici recomandă moderație, iar alții chiar interzic consumul de cafea, persoanelor care au experimentat în diverse contexte probleme la nivelul inimii, precum palpitațiile.

Articole asemănătoare

Back to top button