fbpx

Tratamentele bunicii l-ar fi omorât. Un adolescent din Cahul, bolnav de scabie, s-a stins din viață din cauza unui medicament preparat acasă

Un adolescent de 16 ani din satul Bucuria, raionul Cahul, ar fi ajuns în stare gravă la spital din cauza aplicării unei substanțe preparate în condiții de casă, împotriva scabiei. Ulterior, băiatul a dezvoltat o complicație, iar la scurt timp s-a stins din viață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe 15 aprilie, adolescentul s-ar fi îmbolnăvit de scabie, iar bunica acestuia i-ar fi aplicat suspensie de benzilbenzoat pe tot corpul. Următoarea zi, procedura a fost repetată, dar fiind adăugată suplimentar la unguent o cantitate necunoscută a preparatului cu abreviatura PUFFS cu conținut de sulf, numită în popor pucioasă.

Băiatul a frecventat liceul între 15 și 16 aprilie, iar în dimineața următoare a fost spitalizat de urgență în secția terapie intensivă a spitalului raional Cahul, unde a fost adus în stare critică. La aproximativ două ore de la internare, medicii au constatat decesul adolescentului.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să nu recurgă la metode de autotratament, dar la primele simptome de boală să se adreseze imediat la medic. De asemenea, responsabilii menționează că preparatele medicamentoase trebuie procurate doar din farmacii și strict la indicația medicului sau farmacistului, fiind interzisă prepararea și utilizarea substanțelor pregătite în condiții casnice.

Articole asemănătoare

Back to top button