fbpx

Timp de peste 40 de ani s-a dat drept fiul unei familii bogate. Povestea impostorului cu câteva identități false

Un tribunal din India a condamnat la închisoare un bărbat care a fost găsit vinovat că s-a prefăcut a fi băiatul unui indian bogat, timp de 41 de ani, relatează digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În februarie 1977, un adolescent a dispărut pe drumul dintre școală și casă, în statul Bihar din estul Indiei. Kanhaiya Singh, singurul fiu al unui zamindar (proprietar de terenuri, n.r.) bogat și influent din districtul Nalanda, venea de la examenele școlare când a dispărut. Familia sa a anunțat imediat poliția, dar eforturile de a-l găsi pe Kanhaiya au fost în zadar.

Tatăl său a intrat în depresie și a început să meargă la așa-ziși prezicători. Un șaman din sat i-a spus că fiul său trăiește și că va „apărea” în curând.

În septembrie 1981, un bărbat în vârstă de 20 de ani a ajuns într-un sat aflat la doar 15 kilometri de cel în care locuia Kanhaiya. Cânta pe stradă ca să-și câștige traiul și cerșea. El le-a spus localnicilor că este „fiul unei persoane importante” din Murgawan, satul băiatului dispărut.

Nu e clar nici acum ce s-a întâmplat în continuare. Ceea ce se știe este că, atunci când zvonurile despre fiul său dispărut au ajuns la Kameshwar Singh, acesta a mers în satul din apropiere pentru a vedea despre ce ce vorba.

Unii dintre vecinii săi i-au spus lui Singh că tânărul era într-adevăr fiul său, așa că l-a luat acasă.

„Îmi slăbesc ochii și nu pot să-l văd bine. Dacă spuneți că este fiul meu, îl voi lua cu mine”, le-a spus Singh vecinilor, conform dosarelor poliției.

Patru zile mai târziu, vestea despre revenirea fiului ei a ajuns la soția lui Singh, Ramsakhi Devi, care era în vizită în capitala statului, Patna, împreună cu fiica ei, Vidya. S-a întors rapid în sat și, la sosire, și-a dat seama că tânărul nu era fiul ei.

Kanhaiya, a spus ea, avea un „o cicatrice de la o tăietură în partea stângă a capului”, pe care tânărul nu o avea. Mai mult, acesta nu a recunoscut niciun profesor de la școoala lui Kanhaiya. Dar Singh era convins că tânărul era fiul lor.

La câteva zile după incident, Ramsakhi Devi a făcut plângere la poliție pentru uzurparea identității, iar tânărul a fost arestat pentru scurt timp și a stat o lună în închisoare, înainte de a fi eliberat pe cauțiune.

În următoarele patru decenii, bărbatul s-a prefăcut a fi fiul dispărut al indianului bogat și s-a stabilit în casa lui. Chiar dacă era eliberat pe cauțiune, și-a asumat o nouă identitate, a mers la facultate, s-a căsătorit, și-a întemeiat o familie și și-a asigurat mai multe identități false.

Folosind actele false, a votat, a plătit taxe, a dat datele biometrice pentru cartea națională de identitate, a obținut un permis de port-armă și a vândut 37 de acri din proprietatea lui Singh.

El a refuzat întotdeauna să furnizeze o probă de ADN care să confirme dacă este sau nu rudă de sânge cu familia în care a intrat. Mai mult chiar, el a încercat să-și „ucidă” identitatea originală cu un certificat de deces fals.

În documentele oficiale, bărbatul este înregistrat drept Kanhaiya Ji. Dar judecătorii care l-au găsit pe bărbat vinovat de uzurparea identității, înșelăciune și conspirație spun că numele său adevărat era Dayanand Gosain, și provenea dintr-un sat din districtul Jamui, la aproximativ 100 de kilometri distanță de căminul lui „adoptiv”.

Bărbatul a fost condamnat la 7 ani de închisoare, dar până la acest verdict, procesul a durat mai multe decenii și a fost instrumentat de mai mulți judecători.

Anchetatorii au descoperit că Gosain fusese căsătorit, dar soția lui l-a părăsit pentru că nu au avut copii și s-a recăsătorit. După ce a intrat în familia lui Singh, acesta l-a căsătorit cu o fată din casta proprietarilor de teren, cu care a avut doi băieți și 3 fete.

La moartea lui Singh, el a moștenit jumătate din conacul familiei.

Unul dintre fii săi, Gautam Kumar, spune că în familie nu s-a discutat niciodată despre impostura lui Gosain.

„Este tatăl nostru. Dacă bunicul meu l-a acceptat drept fiul său, cine suntem noi să punem asta la îndoială? Cum să nu ai încredere în tatăl tău?”, a spus el.

Articole asemănătoare

Back to top button