fbpx

Theresa May demisionează: „Am făcut tot ce am putut pentru a realiza Brexitul”

Prim-ministra Marii-Britanii, Theresa May, a anunțat că demisionează din funcția de lider al Partidului Conservator. Plecarea definitivă va avea loc pe 7 iunie. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procesul de alegere a unui nou lider va începe cel mia probabil după această dată, iar principalul candidat pentru a-i ocupa fotoliul ar fi fostul ministru de externe, Boris Johnson.

„Am făcut tot ce am putut pentru a realiza Brexitul. Am făcut tot ce am putut pentru a îi convinge pe parlamentari să susţină acordul, dar din nefericire, nu am reuşit”, a spus May.

La finalul discursului, ea a început să plângă, în timp ce spunea că a fost o onoare să servească ţara pe care o iubeşte. Demisia a devenit iminentă în urma unei revolte a membrilor cabinetului de la Londra, după ce May a propus un al doilea referendum asupra Brexit.

Miniştrii ar fi încercat să îi impună demisia încă de miercuri seară, dar May a refuzat. Pentru a obţine retragerea premierului, membrii cabinetului s-ar fi aliat cu parlamentarii conservatori care s-au „răsculat” împotriva lui May.

Chiar dacă demisionează, May va rămâne premier până când conservatorii aleg un nou lider al partidului, procesul de votare în 2 etape putând dura chiar şi o lună şi jumătate.

Articole asemănătoare

Back to top button