fbpx

Terguță va concura la alegeri cu Plahotniuc. Candidatul ACUM DA PAS participă pe circumscripția 17 din Nisporeni

Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat, Ion Terguță, a anunțat că și-a pus candidatura la circumscripția uninominală nr. 17 – Nisporeni, Strășeni, pentru alegerile din 24 februarie, fiind din partea blocului ACUM DA PAS.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit reprezentanților blocului electoral ACUM, când au fost depus actele de înregistrare a grupului de inițiativă a candidatului, Consiliul electoral Nisporeni ar fi impus cerințe ce nu se potrivesc cadrului normativ în vigoare.

Unele dintre acestea sunt: lipsa ștampilei pe procesul-verbal, prin care s-a desemnat candidatul ACUM pe circumscripția Nisporeni (cerință ce nu ar exista nici în lege, nici în cadrul normativ infralegal), lipsa deciziei conducătorului grupului de inițiativă privind desemnarea trezorierului, prezentarea documentului de desemnare a trezorierului și verisiunea autentificată notarial a Hotătârii CEC de înregistrare a blocului ACUM DA PAS.

„Așa ceva nu există în cadrul normativ în vigoare”, susțin cei de la ACUM.

Pe această circumscripție uninominală și-au anunțat candidaturile și liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, dar și președintele organizației teritoriale a PSRM și consilierul local în Consiliul orășenesc Nisporeni, Pavel Artamonov.

Menționăm că Ion Terguță se află și pe lista blocului ACUM pentru circumscripția națională cu nr. 32, scrie tv8.md.

Articole asemănătoare

Back to top button