fbpx

tabel | Pe primul loc în țară și pe al 3123-lea în lume. USM este cea mai bună universitate din Moldova

Potrivit unui clasament internațional, realizat de Consiliul Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din cadrul Ministerului Ştiinţei şi Inovării al Spaniei, Universitatea de Stat din Moldova (USM) conduce topul instituțiilor de învățământ din țară. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform datelor Ranking Web of Universities, USM se află pe locul 1 în Republica Moldova, pe locul 221 în Europa Centrală și de Est, pe 996 în Europa și ocupă poziția 3123 în lume din aproape 27.000 de instituții. De asemenea, din iulie 2018 până în prezent Universitatea de Stat a înregistrat o ascensiune de 164 de poziții.

Locul ocupat de Universitatea de Stat din Moldova în clasament se datorează gradului înalt al performanțelor obținute pentru toți cei patru indicatori luaţi în calcul de ranking-ul Web of Universities, printre care vizibilitatea, excelenţa, deschiderea și prezenţa online.

În același top, al doilea loc la nivel național este ocupat de Universitatea Tehnică a Moldovei, care se clasează pe poziția 3421 în lume, iar cel de-al treilea de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” căreia îi revine locul 7137 la nivel mondial.

Foto: webometrics.info

Articole asemănătoare

Back to top button