fbpx

„Sunt doar un instrument de a face bani pe prostia oamenilor”. Vloggerul Ion Andronache, despre așa-numitele icoane făcătoare de minuni

În Moldova au fost aduse moaștele Fericitei Matrona de la Moscova, dar și icoana acesteia. Astfel, cei care cred că cele sfinte sunt făcătoare de minuni, vin să se închine și să se roage acestora, la Catedrala Mitropolitană. Vloggerul Ion Andronache, însă, este de părere că purtarea icoanelor de la un locaș sfânt la altul este doar o metodă de „a face bani pe prostia oamenilor”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, activistul spune că nu există icoane făcătoare de minuni sau nefăcătoare de minuni, ele toate fiind la fel, adică reprezentări pictate ale sfinților.

„Ruperea în bucăți a oamenilor și apoi transportarea lor în diferite locuri cu anumite scopuri este o blasfemie și un disrespect față de acea persoană, față de acel sfânt/ă. Și de fapt, cred că un astfel de gen de activitate ar trebui interzis prin lege.

Acest business este o piramidă întreagă. Primește bani întâi cel căruia îi aparține icoana sau moaștele, apoi cei care au copii ale icoanelor, apoi cei care primesc dreptul de a le transporta în diferite țări și localități, apoi reprezentatul local care s-a înțeles cu cei care transportă, apoi parohul bisericii în care au fost aduse icoana sau moaștele. Iar oamenii în disperare și amăgiți crezând că vor obține beneficii de la ele, lasă donații fără să se mai gândească la sumă”, mai menționează Ion Andronache. 

Articole asemănătoare

Back to top button