fbpx

Sturza, despre planurile lui Plahotniuc: „El își dorește să continue să guverneze de unul singur”

Fostul premier al țării, Ion Sturza, crede că liderul democraților, Vlad Plahotniuc, este și va rămâne o figură importantă în politica moldovenească, până în momentul în care un alt „jucător” mai puternic nu-i va lua locul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, Sturza a menționat, în cadrul unui interviu, că unul dintre planurile evidente al președintelui Partidului Democrat este acela de a conduce țara de unul singur, controlând cele mai importante instituții.

„Intuiesc doar că el își dorește să continue să guverneze, așa cum a guvernat în ultimii 5-6 ani, fără opoziție internă sau externă, de unul singur să decidă și în numele justiției, al Parlamentului, al Guvernului, și în zona de business – un lucru care era extrem de confortabil pentru dlui de a fi „ruler-ul” suprem al Republicii Moldova”.

În context, Sturxa a menționat că dacă și se va întâmpla ca Plahotniuc să se retragă sau dacă i se va diminua puterea, vor apărea alții în locul lui, iar restul politicienilor își vor schimba ușor traiectoria politică.

„Când stăpânul dispare din casă, șoriceii încep practic să se urce pe masă. Și Moldova nu e o excepție. Atâta timp cât nu există un semnal foarte clar din partea cuiva, sunt încă aliniați, dar dacă dă cineva dovadă de slăbiciune sau configurația se schimbă, să vedeți cum toți zilierii politici de la Chișinău se vor orienta către alți stăpâni, către alți jucători importanți. Am spus-o și eu ca o ipoteză…”, a mai adăugat Sturza.

Articole asemănătoare

Back to top button