fbpx

Studenți din toată țara au participat la conferința „Lansează un startup din universitate”

Peste 200 de studenți de la 11 universități din țară au participat sâmbătă, 14 mai, la prima conferință organizată de studenți pentru studenți „Lansează un startup din universitate”. Evenimentul este o inițiativă Startup Students, marca Technovator, și a fost dedicat studenților care își doresc să lanseze propria afacere de pe băncile universității.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prima ediție a conferinței a reunit în scenă circa 23 de speakeri, fondatorii de startupuri de la ediția precedentă Startup Students, rectori, prorectori și profesori de la universitățile implicate în ediția curentă a programului și parteneri de dezvoltare.

În cadrul primului panel de discuții, rectorul UTM, Viorel Bostan, rectorul ASEM, Alexandru Stratan, prorectorul Universității „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Svetlana Bîrlea și dr. hab. la USMF, Mihail Todiraș, au vorbit despre cum este văzut antreprenoriatul în cadrul universităților, oportunitățile pe care le au studenții în a dezvolta abilități de antreprenori, dar și despre importanța inițiativei Startup Students.

Totodată, fondatorii startupurilor câștigătoare la ediția Startup Students vol. 2 (anterior Startup Academy UNI), Virtual Museum, LucruDAD și Beauty Map, au prezentat produsele create și au povestit despre experiența din cadrul programului și motivația de a dezvolta o idee, dar și despre dificultăți întâmpinate.

Sub motto-ul „Celebrează eșecul”, conferința „Lansează un startup din universitate” a adus în prim-plan cei mai tari speakeri și mentori din R. Moldova și România: Vasile Granaci, Emil Chichioi, Claudia Melinte, Roman Gluck, Tatiana Gaugaș, Veaceslav Cunev, Traian Chivriga, Răzvan Crăciunescu, Peter Vlad Ianusevici. Aceștia au vorbit despre experiența de a lansa un startup, despre implicarea în dezvoltarea unui startup, repere importante pentru dezvoltarea competențelor necesare pentru a avansa într-un start-up, aspecte actuale de combinare a activității universitare și extracurriculare, tendințe și oportunități etc.

Programul „Start-up Students” este o inițiativă educațională dedicată actualilor și potențialilor antreprenori și are scopul de a propulsa dezvoltarea antreprenoriatului tehnologic în cadrul universităților din R. Moldova și de a asigura un impact major asupra dezvoltării economice a țării prin îmbunătățirea abilităților antreprenoriale ale studenților, creșterea potențialului de cercetare și dezvoltare a universităților din R. Moldova, în conformitate cu tendințele domeniului tehnologic.

Programul se desfășoară în colaborare cu 11 universități din patru regiuni ale țării: Universitatea Tehnică A Moldovei, Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Universitatea de Stat din Comrat, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Conferința „Lansează un Startup din Universitate” a fost organizată de către Startup Students și Technovator, cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Suediei, în cadrul proiectului Tekwill, și Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Partenerii conferinței au fost Moldova.org, Boomerang și Mixbook.

Articole asemănătoare

Back to top button