fbpx

Știrea cu arestarea averii lui Plahotniuc e un element din campania electorală a lui Dodon, susține Litvinenco. Argumentele juristului

Anunțul din această săptămână al Procuraturii Generale, precum că proprietăți de sute de milioane de lei ale lui Vlad Plahotniuc de peste hotare urmează a fi puse sub sechestru, reprezintă un element din campania electorală a lui Igor Dodon, afirmă deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. „Din păcate, voluntar sau involuntar, a fost implicat chiar procurorul general, de la care deja de 11 luni așteptăm rezultate și nu comunicate”, a scris Litvinenco pe contul său de Facebook.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cu mare tam-tam s-a anunțat ieri despre sechestrarea proprietăților lui Plahotniuc peste hotare. Numai că nu s-a menționat că sechestrele au fost aplicate doar de Judecătoria sediul Ciocana, decizia data fiind pasibilă de contestare (și nu doar de Plahotniuc, ci și de terți, adică de „proprietarii” în acte). De asemenea, nimeni nu a spus că, pentru aplicarea sechestrului, mai trebuie să se parcurgă o serie de proceduri internaționale prin intermediul comisiilor rogatorii adresate în aceste state.

Dacă materialul probatoriu pe care-l au procurorii va fi tot atât de „serios” și „calitativ” ca și cel care a stat la baza anunțării în căutare internațională a lui Plahotniuc, mă tem că rezultatul va fi același. Adică se va refuza aplicarea sechestrului!”, a scris reprezentantul PAS.

Potrivit lui, comunicate de acest gen se fac de obicei după ce se aplică efectiv sechestrul asupra bunurilor, or, în caz contrar, îl ajuți pe criminal să-și ascundă bunurile infracționale prin, de exemplu, vânzarea acestor bunuri.

Nu am reușit să obținem, deocamdată, o reacție din partea Procuraturii Generale la afirmațiile lui Litvinenco.

Citește și: „Dividende electorale pentru candidatul guvernării”. Reacția avocatului lui Plahotniuc, după ce PG a anunțat că proprietăți ale ex-liderului PDM vor fi sechestrate

Articole asemănătoare

Back to top button