fbpx

Statul, prejudiciat cu 162 de milioane de lei la privatizarea Hotelului „Codru”. Slusari întreabă Procuratura și CNA dacă a fost pornit un dosar

Statul a ratat venituri în sumă de peste 162 de milioane de lei în urma privatizării Complexului Hotelier „Codru”. Despre aceasta spune vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, care anunță că s-a adresat la Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție pentru a obține informații despre o eventuală anchetă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Slusari face referire la o hotărâre a Curții de Conturi din 2010 în care se arată că privatizarea prin concurs comercial a Î.S. Complexul Hotelier „Codru”, în decembrie 2008, s-a efectuat în detrimentul statului.

În acest sens, deputatul PPDA a solicitat să i se comunice dacă acest caz de rezonanță a fost investigat prin prisma Codului Penal. Totodată, Slusari menționează că s-a adresat și la Agenția Proprietății Publice cu solicitatea de a i se prezenta componența Comisiei de concurs, care a luat juridic decizia privind privatizarea hotelului la preț mizer.

Precizăm că în locul hotelului care i-a aparținut fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, va fi construit sediul central al unei bănci comerciale. Complexul de clădiri a fost achiziționat în 2016, iar prețul cu care s-a încheiat tranzacția nu a fost făcut public.

Într-o investigație realizată de rise.md se arată că, în 2008, complexul hotelier din centrul capitalei a fost vândut cu 50 de milioane de lei, iar ulterior Curtea de Conturi a stabilit că statul a fost prejudiciat în urma acelei tranzacții. Hotelul a fost achiziționat de o companie off-shore din Cipru, ca apoi să ajungă în proprietatea Finpar SRL, o companie afiliată lui Plahotniuc.

Articole asemănătoare

Back to top button