fbpx

Specialiștii bat alarma: Bărbile bărbaților au mai mulți germeni periculoși decât blana câinilor

Deși au devenit un trend în ultimii ani, bărbile bărbaților ascund mai mulți germeni periculoși în comparație cu blana câinilor. Potrivit unui studiu realizat în Elveția, analizele prelevate de la 30 de patrupezi au arătat rezultate mai bune în comparație cu cele care aparțineau celor 18 bărbați supuși testelor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Atunci când au prelevat probe din bărbile participanților, oamenii de știință au descoperit că aproape jumătate din bacteriile identificate erau periculoase pentru sănătatea umană. La câini, situația a fost semnificativ mai bună. Nivelul de microbi a fost mai scăzut la toate exemplarele, comparativ cu voluntarii. Aceleași rezultate au apărut și la analiza cavității bucale. Câinii au avut mai puține bacterii în gură decât oamenii.

Scopul cercetătorilor elvețieni a fost să afle, de fapt, dacă este igienic să folosim același aparat RMN pentru scanarea oamenilor și a câinilor. În urma studiului, experții au concluzionat că nu există nicio problemă, putem împărți aparatul RMN cu pacienții medicilor veterinari, desigur, cu o dezinfectare în prealabil.

Articole asemănătoare

Back to top button