fbpx

Șosele moderne din banii Chinei. Două companii asiatice vor finanța construcția a 300 de km de drum în Moldova

Două companii chineze sunt în faza finală de negocieri pentru construirea a două șosele moderne în Republica Moldova. Potrivit acestora, valoarea estimată a proiectului este de 400 de milioane de dolari, iar lungimea totală a drumurilor va fi de 300 de km.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit secretarului de stat din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, companiile China Hyway Group și China Railway Group intenționează să finanțeze un proiect de construire a unor noi șosele moderne: una care va înconjura capitala și alta care va uni raioanele nordice ale Moldovei cu Ucraina.

Alocația ar putea avea două opțiuni: finanțare integrală din partea Chinei sau finanțare împărțită în raport de 85:15 între China și Moldova.

„Proiectele vor îmbunătăți în mod semnificativ traficul și vor contribui la creșterea economică”, a declarat Vitalie Iurcu într-un interviu acordat pentru South China Morning Post în Hong Kong.

De asemenea, acesta a adăugat că negocierile privind finanțarea vor fi încheiate în acest an, iar construcția urmează să fie finalizată în trei ani.

Începând cu decembrie 2017, China și Republica Moldova sunt în discuții privind stabilirea unui acord de liber schimb dintre cele două țări care ar elimina barierele de import reciproc ale produselor și ar spori comerțul.

Articole asemănătoare

Back to top button