fbpx

Șor promite că va face din Moldova un stat la fel de dezvoltat ca și Israelul

Ilan Șor, liderul partidului care îi poartă numele, vrea să transforme Republica Moldova într-un stat la fel de dezvoltat ca și Israelul, lucru pe care spune că îl va realiza împreună cu echipa sa. Potrivit politicianului, anume Israel, care a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani, este cel mai potrivit model pentru țara noastră.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ne place să folosim în calitate de exemple Europa, Rusia, China, dar nu atragem atenția la precedente precum Israelul, care, ca model de dezvoltare, ni s-ar potrivi în mai multe privințe”, a scris Șor într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În susținerea afirmației sale, acesta a făcut referire la câțiva indicatori social-economici prin care a vrut să ilustreze „fenomenul Israel”. Astfel, potrivit lui, în ultimii 30 de ani, populația Israelului s-a dublat, ajungând la aproape nouă milioane de oameni, devenind un stat în care, practic, nu există inflație. Durata vieții a crescut în Israel de la aproape 75 de ani, acum trei decenii, până la aproape 83 de ani, în 2018. Israelul s-a remarcat în această perioadă ca țară cu o creștere spectaculoasă a PIB-ului, în care rezervele valutare au crescut de la patru miliarde de dolari, în 1988, până la 115 miliarde de dolari, în 2018.

În context, Ilan Șor i-a reproșat președintelui Igor Dodon că se numără printre demnitarii moldoveni care au adus Republica Moldova la „sapă de lemn”.

„Acum, Igor Nicolaevici să stea și să analizeze calea parcursă de Moldova în ultimii 20 – 30 de ani și să-și amintească în ce perioade de degradare a deținut funcții de stat importante, inclusiv în sfera economică. Nu mă mai refer la cei trei ani inutili de mandat de președinte”, scrie fostul primar de Orhei.

Liderul Partidului „ȘOR” mai menționează că ar fi păcat ca autoritățile de la Chișinău să ignore experiența de dezvoltare a Statului Israel.

Articole asemănătoare

Back to top button