fbpx

sondaj | Politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere: Plahotniuc nu se regăsește în listă

Igor Dodon continuă să se bucure de cea mai mare încredere din partea moldovenilor. Asta arată ultimul sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit acestuia, președintele țării este apreciat de 28,8% dintre cei chestionați. La o diferență de aproape 10% se află prim-ministra, Maia Sandu (17,5%), urmată de viceprim-ministrul, Andrei Năstase (8,3%), președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi (6,3%), liderul PDM, Pavel Filip (4,6%) și socialistul Ion Ceban (4,5%).

Încrederea a mai puțin de 4% din respondenți o are președintele PCRM, Vladimir Voronin, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, președintele Partidului ȘOR, Ilan Șor, dar și liberalul Dorin Chirtoacă.

În lista politicienilor nu se regăsește fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc. Lispa acestuia este motivată, spun sociologii, de plecarea politicianului din Republica Moldova, dar și de modul în care acesta a ales să o facă și explicațiile pe care le-a oferit ulterior la acest subiect.

Sondajul a fost realizat în perioada 11-20 septembrie 2019, pe un eșantion de 1189 de persoane, care au atins vârsta de 18 ani, din 88 de sate și orașe din Republica Moldova. Eroarea sondajul este de maxim 3%.

Citește și: sondaj | Majoritatea moldovenilor cred că noul Guvernul va schimba lucrurile în țară, însă nu Maia Sandu este cel mai apreciat politician

Articole asemănătoare

Back to top button