fbpx

sondaj | Partidul condus de Ilan Șor este cotat cu a treia șansă de a accede în Parlament, după PSRM și PAS

Formațiunea condusă de fostul primar al mun. Orhei, Ilan Șor, se află în topul preferințelor cetățenilor la intenția de vot, după principalele rivale – PSRM și PAS. Astfel, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, pentru Partidul Politic „ȘOR” ar vota 11,6% dintre alegători.
Cele mai multe voturi ar acumula PSRM și PAS – 35% și, respectiv, 25% din numărul celor care au exprimat o opțiune de vot.
Mai sunt cotate cu șanse de a accede în Parlament Partidul Nostru și Partidul Comuniștilor – 7,7% și 5,6%, iar Partidul Democrat a căzut sub pragul electoral de 5%.
Directorul companiei IMAS, sociologul Doru Petruți a menționat că această creștere a Partidului ȘOR este înregistrată din contul scăderea ratingului PDM și Partidului Nostru.
„Procent obținut și pe baza scăderii înregistrate în special de Partidul Democrat, chiar și scăderii înregistrate de Partidul Nostru”, a declarat el, amintind că în preajma alegerilor parlamentare din 2019, IMAS a fost singura companiei sociologică ce a arătat că Partidul ȘOR va accede în Parlament.
Sondajul a fost realizat în perioada 14-27 iunie, pe un eșantion de 1105 de persoane, având o marjă de eroare de 3%.
Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button