fbpx

sondaj | Încrederea chișinăuienilor în candidații la șefia capitalei: Ion Ceban se află în fruntea clasamentului

Un nou sondaj socio-politic, realizat de compania Intellect Group, prezintă preferințele chișinăuienilor cu referire la viitorul primar al capitalei. Potrivit datelor, candidatul din partea PSRM, Ion Ceban, are cele mai mari șanse de câștig la scrutinul din 20 octombrie curent și se bucură de cea mai mare încredere din partea oamenilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din cei chestionați, 22,50 au o încredere foarte mare în socialist, iar 28% – destul de mare încredere. Mai prost la acest capitol stau ceilalți candidați, care au acumulat sub 20% la cele două categorii.

Din totalul chișinăuienilor chestionați, 29,60% au spus că în ziua alegerilor îl vor vota pe Ion Ceban, în timp ce 18,30% au menționat că vor pune ștampila în dreptul candidatului din partea Blocului ACUM, Andrei Năstase.

Șanse mai mici de a ajunge în fotoliul de primar al capitalei le au Octavian Țîcu (6,20%), Dorin Chirtoacă (4,30%) și Valeriu Munteanu (2%). Ceilalți candidați înscriși în listă sunt susținuți de mai puțin de 2% din totalul celor care au participat la sondaj.

Ceban este lider și la capitolul personalități cunoscute din Moldova care ar fi cel mai potrivit pentru funcția de primar al Chișinăului – 24,60% au menționat numele socialistului drept răspuns la această întrebare. Totodată, 32,80% din numărul respondenților au declarat că la alegerile din 20 octombrie vor vota candidații PSRM, iar 31,70% au declarat că își vor da votul pentru consilierii din partea socialiștilor.

Sondajul a fost efectuat în perioada 17-24 septembrie curent, fiind chestionate 1116 persoane din Chișinău și suburbii, care au împlinit vârsta de 18 ani. Marja de eroare este de cel mult 3%.

Amintim că, potrivit unui alt sondaj realizat de comunitatea WatchDog.md, pe un eșantion de 502 locuitori ai municipiului Chișinău, cele mai mari șanse de câștig la alegerile din 20 octombrie le are candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase – 18,9% dintre respondenți au spus că îl vor alege. 13,6% l-ar vota pe Ion Ceban, iar 8,2% – pe Dorin Chirtoacă. Aceștia sunt urmați de Ruslan Codreanu și Ivan Diacov, iar la capătul listei se află Vitalie Marinuța. În același timp, 24,1% dintre cei chestionați susțin că ar vota, dar nu au decis încă pentru cine dintre candidați, iar 11,5% au refuzat să spună numele politicianului pe care l-ar susține.

Rezultatele unui alt sondaj, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, au fost publicate ieri. Potrivit lor, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, 35,3% dintre cetățeni ar vota în favoarea lui Ion Ceban, iar 30,1% –  pentru Andrei Năstase.

Articole asemănătoare

Back to top button