fbpx

sondaj | Ei ar avea cele mai mari șanse de câștig. Cine sunt candidații favoriți pentru șefia capitalei?

Alegerile locale sunt tot mai aproape, iar oamenii se pregătesc să voteze pe cel sau cea care va ocupa fotoliul de primar în fiecare localitate a țării. Un sondaj realizat recent răspunde și la întrebarea: Cine sunt candidații favoriți pentru șefia capitalei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sondajul a fost efectuat la inițiativa Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova și vine să răspundă la mai multe întrebări ale societății.

Așadar, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, 35,3% dintre oameni ar vota în favoarea candidatului PSRM – Ion Ceban, iar 30,1% – pentru candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase. Cei doi sunt urmați de Valeriu Munteanu și Ruslan Codreanu.

În context, fiind întrebați cum apreciază activitatea administrației publice din Chișinău în ultimii patru ani, cei mai muți oameni (31,7%) au răspuns „Rău”; 28,5% – „Foarte rău” și doar 0,7% au răspuns „Foarte bine”.

În cadrul aceluiași sondaj, 49,7% dintre respondenți au spus că sunt siguri că se vor prezenta la alegerile locale, iar 45,7% susțin că sunt informați „puțin” despre activitatea Primăriei Chișinău.

Sondajul a fost realizat în perioada 11-20 septembrie 2019, pe un eșantion de 1189 de persoane, care au atins vârsta de 18 ani, din 88 de sate și orașe din Republica Moldova. Eroarea sondajul este de maxim 3%.

Vezi și: sondaj | Majoritatea moldovenilor cred că noul Guvernul va schimba lucrurile în țară, însă nu Maia Sandu este cel mai apreciat politician

Articole asemănătoare

Back to top button