fbpx

Șoferul vehiculului în care au fost găsite cutiile pline cu euro, plasat în arest. Ce pedeapsă riscă?

În după-amiaza zilei de marți, 28 aprilie, Curtea de Apel Chișinău a admis demersul PCCOCS și a dispus plasarea în arest preventiv, pentru 30 de zile, a șoferului de TIR în care au fost depistate cutiile cu peste 1,5 milioane de euro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest context, menționăm că șoferul autocamionului a fost anterior plasat în arest la domiciliu de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

În rezultatul expertizării banilor, s-a stabilit faptul că aceștia sunt autentici, iar suma exactă este de 1.570.735 de euro. La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, a fost aplicat sechestru pe întreaga sumă.

De asemenea, a fost solicitată aplicarea sechestrului asupra cap-tractorului și remorcii. Până acum, judecătorii nu s-au pronunțat în această parte a solicitării procurorilor.

Pentru tentativă de contrabandă, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la trei la 10 ani.

Serviciul Vamal și PCCOCS continuă urmărirea penală și măsurile speciale de investigație pentru identificarea tuturor circumstanțelor care urmează a fi stabilite.

CITEȘTE ȘI:

foto | Detalii despre cutiile pline cu euro, găsite de vameși la postul Leușeni. Șoferul care le transporta a fost reținut

Articole asemănătoare

Back to top button