fbpx

Socialiștii, revoltați de numărul secțiilor de vot din Federația Rusă. „Venim cu un apel către concetățeni: reveniți acasă”

Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) s-au arătat indignați de faptul că în Federația Rusă vor fi deschise doar 11 secții de votare în ajunul alegerilor parlamentare din țară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lor, în acest caz, vor putea vota nu mai mult de 10% din numărul total al concetățenilor noștri care se află pe teritoriul Rusiei. Totodată, în conformitate cu poziția geografică a acestor secții de votare, vor putea participa la vot nu mai mult de 3% dintre moldovenii aflați permanent sau temporar în Federația Rusă.

În același timp, în Statele Unite, Canada și țările din Uniunea Europeană vor putea vota toți cei 100% dintre alegători. Aceasta este o încălcare gravă a drepturilor constituționale ale cetățenilor țării, de a alege și de a fi aleși (articolul 38 din Constituția Republicii Moldova) și de a participa la administrarea treburilor publice nemijlocit, precum şi prin reprezentanţii lor (articolul 39).

Această circumstanță pune sub semnul întrebării procesul de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare, care va avea loc la 24 februarie 2019, precum și rezultatele acestora”, se arată în comunicat.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va face un recurs împotriva acestei decizii, atât în instanțele de judecată naționale, precum și în cele internaționale.

„Venim cu un apel către toți concetățenii noștri din Federația Rusă: să revină acasă în ajunul alegerilor, să voteze pe teritoriul țării și să se adreseze instanțelor de judecată privind încălcarea gravă a dreptului la vot”, susține PSRM.

Menționăm că formațiunea consideră necesară deschiderea a cel puțin 100 de secții de votare în Federația Rusă, iar majoritatea să fie pe teritoriul și în regiunea Moscovei, precum și la Sankt Petersburg și regiunea Leningrad.

Articole asemănătoare

Back to top button