fbpx

Slusari va transmite astăzi Procuraturii lista cu numele celor care ar fi implicați în furtul milirdului: „Situația este mai mult decât ridicolă”

Președintele fostei comisii parlamentare de anchetă privind frauda bancară, deputatul PPDA Alexandru Slusari, a anunțat că va expedia astăzi procurorului general două anexe la raportul Kroll, care ar conține mai multe nume ale persoanelor implicate în devalizarea sistemului bancar și care, potrivit lui, sunt cunoscute de mai mult timp.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Situația, în opinia mea, este mai mult decât ridicolă. Este o confirmare mai mult decât elocventă a capturării justiției în perioada 2014-2019. La 22 martie 2018, reprezentantul companiei Kroll în prezența conducerii BNM a transmis Procuraturii Anticorupție raportul Kroll II cu toate anexele și numele. Acest fapt ne-au confirmat atât BNM, cât și angajații agenției Kroll, cu care membrii comisiei de anchetă au avut întâlnire oficială în iulie 2019. După eforturi suplimentare, comisia de anchetă a obținut pe data de 20 septembrie 2019 toate anexele la raportul Kroll II cu indicarea „eroilor” furtului miliardului”, menționează Slusari într-o postare pe Facebook.

Parlamentarul s-a arătat ferm convins că ancheta jafului bancar a fost tergiversată, iar Procuratura Generală nu dispune, în prezent, de toate materialele din raportul Kroll II.

 „Trebuie să răspundă penal nu doar Morari, ci și alte persoane-factori de decizii, cum ar fi Bețișor, Harunjen și Popa. Posibil lista celor vinovați este mai mare. Cinci ani Procuratura a mimat investigarea și nu a întors niciun ban din miliardele furate, care Guvernul Plahotniuc le-a pus pe umerii cetățenilor în suma dublă, iar Guvernul Dodon refuză să le scoată. Dacă în foarte scurt timp persoanele nominalizate nu sunt trase la răspundere, putem constata că justiția rămâne amorțită și controlată politic”, a subliniat acesta.

Slusari a mai adăugat că aceeași regulă este valabilă și pentru alte dosare de rezonanță, inclusiv cele ce țin de presupusa finanțare a lui Igor Dodon din străinătate, Aeroport, răpirea profesorilor turci, privatizări și concesionări ilicite, Arena Națională, persecutarea activiștilor civici și politici ș.a.

Amintim că vineri, 10 ianuarie, procurorul general a anunțat că i-a solicitat lui Alexandru Slusari așa-numita listă a beneficiarilor finali ai furtului miliardului, document care, potrivit lui, nu a fost identificat în raportul propriu-zis Kroll II și nici în anexele acestuia.

Articole asemănătoare

Back to top button