fbpx

Situație critică într-o țară din Africa. Statul se confruntă cu rujeola, COVID-19 și un nou focar de Ebola

Fiind afectată deja de rujeola și COVID-19, Republica Democrată Congo este lovită acum și de un nou focar de Ebola. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se arată îngrijorată de situația alarmantă a țării din centrul Africii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre apariția noului focar a anunțat recent Ministerul Sănătății din Congo, care a precizat că până acum au fost depistate șase cazuri de Ebola în Wangata – o comună din orașul Mbandaka. Din totalul persoanelor infectate, patru au decedat, transmite OMS.

„Acesta este un moment în care COVID-19 nu este singura amenințare pentru sănătate cu care se confruntă oamenii. Deși o mare parte din atenția noastră este asupra pandemiei, OMS continuă să monitorizeze și să răspundă la multe alte urgențe de sănătate”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS. 

Potrivit organizației, trei cazuri dintre cele anunțate de autorități au fost confirmate la testarea de laborator. În context, specialiștii susțin că e posibil ca mai multe persoane să se fi îmbolnăvit.

„Se întâmplă într-o perioadă dificilă, dar OMS a lucrat în ultimii doi ani cu autoritățile din domeniul sănătății din Africa și cu alți parteneri, pentru a consolida capacitatea națională de a răspunde la focare. 

OMS intenționează să trimită o echipă pentru a sprijini evitarea extinderii virusului. Având în vedere apropierea acestui nou focar de rutele aglomerate de transport și de țările vecine vulnerabile, trebuie să acționăm rapid”, a spus dr. Matshidiso Moeti, director regional OMS pentru Africa. 

Ebola este o boală infecțioasă virală severă, adesea fatală, provocată de virusul Ebola, care se manifestă prin afecțiuni hemoragice severe la oameni, primate și antilope duiker, survenind în focare epidemice în Africa Centrală și Africa de Vest. Aceasta are o rată de letalitate de până la 90% la om. Virusul se transmite prin fluide și are o perioadă de incubare de 21 de zile. Conform OMS, în Congo s-au îmbolnăvit de Ebola 3406 oameni, din 2018 până în prezent, 2243 decedând.

Articole asemănătoare

Back to top button