fbpx

Situație alarmantă în Chișinău. Spitalele pentru copii nu mai fac față numărului mare de infectări cu COVID-19

În municipiul Chișinău se atestă o situație alarmantă privind creșterea cazurilor de COVID-19 în rândurile copiilor. Potrivit șefului direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, în spital ajung, în special, copii de vârsta preșcolară cu febră și respirație dificilă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Valul Omicron într-adevăr afectează mai mult copiii. Majoritatea copiilor cu simptome COVID-19 necesită internare. Preponderent în spitale ajung copiii de vârstă preșcolară, de la naștere până la 3-4 ani, cu febra, respirație îngreunată, semne de pneumonie, componente digestive, alte simptome chiar atipice”, menționează Boris Gîlcă.

În context, șeful direcției Sănătate susține că în spitale sunt internați și copii din raioane, iar în acest sens a discutat cu responsabilii de la Ministerul Sănătății solicitând deschiderea secțiilor de COVID-19 pentru copii în spitalele raionale.

„În municipiu am activat pe deplin toate capacitățile de spitalizare pentru copii. Oricum, situația ne depășește. La Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase Copii pe 104 paturi sunt internați 152 copii, iar la Spitalul Municipal de Copii “V. Ignatenco” pe 117 paturi sunt 136 copii. Am discutat cu colegii de la Institutul Mamei si Copilului (IMC): acolo pe 84 paturi sunt internați 152 mici pacienți. Paturi libere și posibilități de internare pentru perioada imediat următoare, pentru aceasta noapte, nu avem…am solicitat activarea secțiilor pediatrice COVID-19 în mai multe spitale raionale din proximitatea geografică din Chișinău”, a precizat Boris Gîlcă.

Precizăm că, potrivit datelor Ministerului Sănătății, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat alte 5366 cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar 16 persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de acest virus.

Articole asemănătoare

Back to top button