fbpx

Situația epidemiologică în școlile din republică: 89 de elevi și 160 de profesori, infectați cu COVID-19

Conform ultimelor date oficiale, la data de 11 ianuarie nicio instituție de învățământ general din Republica Moldova nu activează la distanță din cauza carantinei, iar în autoizolare se află cinci clase.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 89, iar 817 elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 160 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 109 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 51 de persoane, iar alte 25 se află în autoizolare.

Din numărul total de 1501 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1436 instituții de învățământ.

În prezent, trei instituții și 15 grupe de copii se află în carantină. Doar un copil este confirmat pozitiv cu virusul COVID-19, iar alți 609 copii se află în autoizolare. 73 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 71 cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 53 de persoane, iar alte 56 se află în autoizolare.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

Totodată, instituția susține că monitorizează constant situația epidemiologică curentă în instituțiile de învățământ.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button