fbpx

Siguranța șoferilor, pe ordinea de zi a Ministerului Economiei. Ar putea fi lansat un serviciu de apelare automată 112 în cazul accidentelor grave

În Republica Moldova ar putea fi implementat serviciul care ar permite șoferilor mașinilor implicate în accidente rutiere grave să apeleze automat numărul unic de urgență 112.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Subiectul a fost abordat la ședința Comitetului coordonator interdepartamental pentru asigurarea interacțiunii dintre Serviciul național unic pentru apelurile 112 și Serviciile specializate de urgență.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, țara noastră trebuie să dezvolte și să doteze Serviciul 112 cu tehnlogii și sisteme complexe, întrucât acest lucru ar favoriza eficiența și mobilitatea echipelor.

Sistemul ECall este deja instalat în vehicule din toate țările Uniunii Europene.

În cadrul aceleiași ședințe, a fost discutat subiectul dotării cu terminale mobile a unităților de intervenție. Scopul acestor terminale este de a facilita comunicarea dintre dispeceratul serviciilor specializate de urgență și echipele de intervenție.

Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112 a devenit activ în Republica Moldova acum un an și a fost inaugurat de premierul Pavel Filip.

Articole asemănătoare

Back to top button