fbpx

Siguranța e pe primul loc! ZUGO vă recomandă 10 lucruri pe care să le faceți înainte de a lăsa copilul singur acasă

În ultima perioadă, tot mai mulți părinți sunt nevoiți să își lase copiii singuri acasă atunci când au de rezolvat chestiuni de serviciu. ZUGO încearcă să le vină în ajutor și le sugerează 10 lucruri pe care trebuie să le învețe împreună cu micuțul pentru a fi încrezuți în siguranța lui.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
  1. Asigurați-vă că piciul știe că nu trebuie să se joace cu focul, electricitatea sau apa. Învățați-l care sunt regulile de securitate atunci când trebuie să își încălzească mâncarea, de ce nu are voie să se joace cu chibriturile și care ar putea fi consecințele dacă nu va respecta aceste rigori. Totodată, dacă dispuneți de mai multe aparate electrice, instruiți copilul despre cum se folosesc ele și care sunt pericolele dacă acestea nu vor fi utilizate corect.
  2. Obișnuiți copilul să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute. Sugerați-i să vă contacteze atunci când cineva străin îi spune că a fost rugat de mama sau tata să îl viziteze sau să ia ceva de acasă.
  3. Copilul trebuie să cunoască adresa de acasă și numărul de telefon al părinților. Asta îl va ajuta în cazul unor situații neprevăzute să îi alerteze pe cei maturi.
  4. Învățați împreună cu cel mic unde trebuie să telefoneze în caz de situații excepționale. Spuneți-i că serviciile de urgență nu trebuie chemate pentru distracție și explicați-i ce trebuie să le comunice salvatorilor sau polițiștilor în asemenea cazuri.
  5. Asigurați-vă că medicamentele și obiectele periculoase nu vor putea fi găsite de copil. Vorbiți cu micuțul despre faptul că este categoric interzis să consume orice fel de pastile înainte de a fi consultat de un doctor sau fără sfatul unui matur.
  6. În cazul în care aveți o curte sau îi permiteți micuțului să iasă pe terenul de joacă, stabiliți hotare. Conveniți cu piciul că nu poate pleca mai departe de un anumit punct și lămuriți-i că nu trebuie să discute cu persoane necunoscute sau să meargă cu ele undeva.
  7. Dacă aveți posibilitate, procurați-i copilului un telefon sau un ceas inteligent. Așa îl veți putea contacta oricând și chiar veți putea fi la curent unde se află.
  8. Găsiți-i copilului o ocupație captivantă. Dacă lipsiți puțin timp, îi puteți sugera micuțului câteva jocuri interactive, ca să nu se plictisească. O altă idee ar fi să îi oferiți sarcini ușoare, pe măsura posibilităților lui, care să fie răsplătite ulterior, iar piciul să nu aibă timp de năzbâtii cât este nesupravegheat.
  9. Atenționați copilul despre faptul că este periculos să se urce pe pervaz sau pe balustrada balconului. Asigurați-vă că acesta știe cum să deschidă și să închidă geamurile în mod sigur.
  10. Rugați pe cineva să viziteze copilul cât timp lipsiți. Dacă aveți relații bune cu vecinii sau rudele locuiesc în apropiere și au posibilitate, rugați-le să vadă din când în când ce face piciul.

Articole asemănătoare

Back to top button