fbpx

Și-au unit forțele pentru a încălzi casele și inimile nevoiașilor. Elevii din Soroca au cumpărat peleți din câteva kilograme de bănuți

În toiul iernii, sute de oameni din toată țara, bătrâni, bolnavi sau bătuți de soartă, au nevoie de ajutor. Mulți dintre ei riscă să înghețe în propriile case, alții nu au ce mânca, iar caracteristic tuturor le este speranța, speranța că vor ajunge la zile mai bune.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În pragul sărbătorilor de iarnă, elevii de la IPLT „Ion Creangă” din oraşul Soroca au decis să-i ajute pe cei aflați în dificultate, așa că au strâns bănuții de prin buzunare pentru a cumpăra peleți.

Cele mai mari cantități de bănuți le-au acumulat clasele a VIII-a „A” – 1,900 kg, a VII-a „A” – 1,100 kg, a X-a „B” – 1,070 kg şi a V-a „B” – 1,055 kg. După ele urmează clasele a IX-a „B”- 0,888 kg, a III-a „C”- 0,834 kg, a VI-a „B”-807 g.

În acțiunea de caritate s-au implicat și părinții școlarilor, care au donat lei în banconte. În total, s-au adunat 3894,25 de lei, bani din care s-au procurat 1300 kg de peleţi, ce urmează a fi distribuiți persoanelor care au ajuns la o vârstă înaintată şi sunt singuratice, bolnave sau neputincioase, scrie observatorul.md.

Elevii știu că procurarea peleților nu este suficientă pentru toți bătrânii pe care doresc să-i ajute, dar speră ca măcar sobele câtorva persoane să fie calde în această iarnă.

Articole asemănătoare

Back to top button