fbpx

Sfaturi ZUGO | Întărește-ți sistemul imunitar prin sport. Locurile din Chișinău unde poți alerga în fiecare zi

Alergatul este una dintre cele mai ieftine și eficiente metode de a arde caloriile, de a te aduce în formă și de a întări sistemul imunitar. Cu toate acestea, se întâmplă uneori ca atunci când ai motivația necesară și echipamentul pregătit, să nu găsești locul potrivit unde poți alerga.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prin urmare, echipa ZUGO îți vine în ajutor cu o listă de destinații pentru un antrenament bun, dar și câteva sfaturi oferite de un alergător profesionist, și anume Iulian Bercu.

Locul I – Parcul Dendrariu. Dacă îți dorești să alergi o distanță de 5 sau 10 km, într-un loc superb, atunci parcul Dendrariu este alegerea perfectă. Aici vei putea să te bucuri de un peisaj incredibil la orice oră (dacă reușești să ajungi la o înțelegere cu paznicul).

Locul II – Grădina Botanică. Atât în parcul Dendrariu, cât și în Gradina Botanică vei găsi un cerc de aproximativ 5 km pe care îl poți depăși. Mai mult, poți admira lacurile și varietatea de copaci care sunt plantați acolo.

Locul III – Parcul Valea Morilor. Fiind parțial iluminat, reparat și marcat, parcul Valea Morilor este perfect pentru alergările de noapte. Acesta este și un loc ideal pentru trail running, deci poți alerga un singur cerc de 10 km cu o acumulare de sub 500 de metri sau poți alerga cercul în jurul lacului, care are sub 3 km.

Locul IV – Parcul Valea Trandafirilor. Potrivit lui Iulian Bercu, parcul nu este pe locul trei sau chiar doi doar din cauza că are un acoperământ total distrus, unde ușor poți să-ți rupi picioarele. Totuși, dacă rămâi fără opțiuni și vei fi mai atent, poți ieși la alergat.

Locul V – Parcurile din sectoarele Râșcani și Ciocana. Deși sunt neamenajate, cu drumuri haotice și pline de crengi, în aceste parcuri se poate de alergat cu viteză. Plusul lor constă în faptul că poți proiecta o distanță mai mare de 10 km, fără a repeta careva trasee.

Dacă ai decis unde vei alerga, atunci menționăm că Iulian Bercu vine și cu câteva sfaturi pentru un antrenament eficient în urma căruia nu vei avea parte de durere, ci de rezultate bune.

„Primul sfat ar fi să nu încerce să urce Everestul din prima zi, deoarece vor pierde picioarele și dorința de a mai alerga”, susține Iulian.

1. Antrenează-te de 3 ori pe săptămână cu alergări scurte.

2. Ulterior complică antrenamentele.

3. În timpul liber, când ești acasă, fă antrenamente pentru picioare, care ușor pot fi găsite pe YouTube.

4. Dacă vrei să nu faci greșeli încă de la început, Iulian Bercu îți recomandă să te apuci de alergat cu un antrenor bun, care îți va oferi sfaturi utile.

Echipa ZUGO îți urează un antrenament ușor!

Foto: dendrariu.md, agora.md, burnyourheart via Instagram, pinterest, casata.md

Articole asemănătoare

Back to top button