fbpx

Sergiu Sîrbu solicită FISC-ului informații despre averea deputaților ACUM: „Da’ matale ai contribuit la banul public, domnule Năstase?”

Deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, susține că a cerut informații de la FISC, pentru a afla ce impozitele pe venit şi sumele de bani au fost investite în fondul social şi cel de asigurări medicale obligatorii de către deputații de la ACUM.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Mulţi dintre ei, fie au lucrat în ONG-uri, fie, în general, nu au lucrat nicăieri, au fost şomeri. Totodată, aflăm din presă că au case de milioane, ei fac zilnic interpelări despre cum se cheltuie banul public, dar întrebarea noastră logică, şi nu numai a noastră, dar şi a societăţii este: «Da’ matale ai contribuit la banul public, domnule Năstase, doamna Sandu şi toţi deputaţii din blocul ACUM?»”, a spus Sergiu Sîrbu, pentru publika.md.

PDM-istul mai spune că a făcut o solicitare și instituţiei fiscale din Germania, cu intenția de a afla informații referitoare la veniturile președintelui fracțiunii ACUM Platforma DA. Acesta a întrebat autoritățile din republica federală: ce venituri a obținut Năstase pe teritoriul acestui stat în ultimii zece ani și ce impozite a achitat; dacă a obţinut permis de şedere sau oricare drepturi de muncă pe teritoriul Germaniei; dacă lista proprietăţilor declarate de liderul PPDA în Germania corespunde cu cea prezentată în Republica Moldova.

„Domnul Năstase declară că nu are venituri pe teritoriul Republicii Moldova, totodată declară că are venituri de la anumite activităţi pe teritoriul Republicii Federale Germane. Din presă, din mai multe investigaţii publice aflăm despre un şir de tranzacţii, tranzacţii de sute de milioane de euro. Dacă a trăit din veniturile legale din Germania, atunci să aflăm dacă el, într-adevăr, a avut o activitate legală în Germania”, a declarat deputatul democrat.

Menționăm că, în ultimii doi ani, Andrei Năstase nu a fost angajat oficial și nu a declarat niciun venit. Cu toate acestea, el a susținut că veniturile în familia sa vin din salariul soţiei sale, care este de aproape 68.000 de euro și a fost obținut de la o companie germană. Totodată, o altă sursă de venit sunt indemnizațiile copiilor care locuiesc cu mama lor în Germania, suma fiind de aproximativ 14.000 de euro.

Articole asemănătoare

Back to top button