fbpx

Secretarul general adjunct al NATO: Locul Republicii Moldova e în Europa civilizată și democratică

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a transmis un mesaj de Ziua Europei, în care a subliniat că locul Republicii Moldova este în UE, menţionând că Uniunea Europeană nu trebuie să se abată de valorile ei: democraţia, domnia legii, libertatea şi respectul pentru drepturile suverane ale naţiunilor de a-şi alege destinul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Geoană a mai precizat că, în contextul războiului din Ucraina, „am demonstrat că suntem mai uniţi decât oricând şi mai pregătiţi să rezistăm oricărei ameninţări”.

„La aniversarea a 73 de ani de la declaraţia ce a consfinţit crearea Uniunii Europene şi a pus bazele comunităţii de astăzi, vedem beneficiile directe pe care această umbrelă de valori, cooperare şi prosperitate ni le oferă. Cred, însă, şi că singura şansă ca idealurile părinţilor ei fondatori să fie împlinite este ca Uniunea Europeană să nu se abată de la valorile ei: democraţia, domnia statului de drept, libertatea şi respectul pentru drepturile suverane ale naţiunilor de a-şi alege destinul”, a scris, marţi, pe Facebook, Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO afirmă că, din toate aceste motive, „locul Ucrainei, locul Georgiei, locul Republicii Moldova, locul Balcanilor este în Europa civilizată şi democratică”.

„Şi aşa cum am demonstrat în ultimul an, suntem mai uniţi decât oricând şi mai pregătiţi să rezistăm oricărei ameninţări. Cu gândul la fondatorii ei şi cu preţuire pentru ţelurile şi valorile lor, astăzi sărbătorim Ziua Europei”, a mai transmis Geoană.

Articole asemănătoare

Back to top button