fbpx

Se vrea din nou președinte! Joe Biden confirmă că va candida pentru un al doilea mandat în 2024

Joe Biden a confirmat că intenţionează să îşi anunţe candidatura pentru un al doilea mandat la alegerile prezidenţiale din 2024, dar nu imediat, scrie Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Intenţia mea este… a fost de la început să candidez”, a declarat vineri democratul în vârstă de 80 de ani într-un interviu acordat postului ABC News.

Soţia sa, Jill Biden, declarase mai devreme, în cursul zilei, pentru Associated Press, că tot ce a rămas de decis este unde şi când să facă un anunţ de campanie.

Întrebat despre acest interviu, Joe Biden a glumit fără să confirme sau să infirme. El a spus, totuşi, că nu se grăbeşte.

„Sunt prea multe alte lucruri pe care trebuie să le terminăm pe termen scurt înainte de a începe campania”, a spus el despre reformele pe care le-a întreprins administraţia sa.

Întrebat dacă vârsta i-a influenţat sau nu decizia de a candida, el a răspuns: „Nu. Dar este legitim ca oamenii să se întrebe despre vârsta mea. Este total legitim”. „Tot ce pot spune este: fiţi atenţi la ceea ce fac”, a adăugat el, referindu-se aparent la bilanţul primilor doi ani la Casa Albă.

Joe Biden ar urma să încheie un eventual al doilea mandat la vârsta de 86 de ani. Un examen medical efectuat săptămâna trecută a concluzionat că este „viguros” şi „apt” pentru funcţie.

Articole asemănătoare

Back to top button