fbpx

Se schimbă regulile în aeroporturi: Check-in mai relaxat pentru bagaje

Deși tehnologia progresează cu o viteză amețitoare când vine vorba de divertisment, telefoane mobile sau drone, experiența sau haosul din aeroporturi în materie de check-in nu s-a schimbat semnificativ de câteva decenii. E ca și cum, timpul a stat în loc, dar lucrurile pare să se îmbunătățească semnificativ.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autoritățile din Spania au anunțat în mod oficial că, la cele mai mari aeroporturi din țară, din 2024, se va desființa regula referitoare la sticlele cu lichide de maxim 100ml, cum este prezent. Anunțul vizează Madrid – Bajaras și Barcelona – El Prat, în care se vor instala noi sisteme de scanare a bagajelor, 3D X-Ray. În 2025, se vor introduce pe listă și Palma de Mallorca, respectiv Malaga – Costa del Sol, ca în 2026 să urmeze Gran Canaria, Tenerife Sur și Fuerteventura.

Un anunț similar a venit și din Marea Britanie, după ce au fost încheiate cu succes teste referitoare la noile scannere. Ca referință, aceste reguli valabile global referitoare la lichidele din bagajul pe care îl iei cu tine în cabina avionului au fost introduse în noiembrie 2006, după ce autoritățile britanice au descoperit detalii legate de un sistem exploziv ascuns în sticle de băut. Datorită noilor scannere, în Regatul Unit vei putea să călătorești în cabina avionului cu 2 litri de lichide, dublu decât în prezent și fără condiția sticluțelor de 100 de mililitri. Mai mult decât atât, nu vei mai fi nevoit să separi lichidele de restul bagajului într-o pungă de plastic pentru scanare individuală, scrie Playtech.

Noile scannere se testează în aeroportul Orly din Paris

Deși nu știm câți ani vor mai trece până când noile scannere vor ajunge la aeroporturile din România, efortul de răspândire al lor continuă în 2023 la Paris, în cadrul celui de-al doilea cel mai mare aeroport după Charles de Gaulle, intitulat Orly.

Aceste scannere sunt similare cu CT-urile din spitale și nu doar că vor face viața călătorilor mai ușoară și vor eficientiza tranzitul prin aeroporturi, dar vor spori și nivelul de securitate. Pe lângă faptul că te vor scăpa de stresul cu lichidele în punga de plastic, te ajută să nu mai scoți laptopul, tableta și telefonul într-o ladă separată pe banda de scanare. Pur și simplu, angajații văd mai bine în bagaje, datorită unor modele 3D care se creează în timp real, iar interiorul unei genți poate fi analizat din toate unghiurile.

Dacă vrei la momentul de față să circuli cu lichide fără niciun fel de restricții, noul sistem de securitate care a implicat o investiție de 2,7 milioane de euro a fost instalat la aeroportul Shannon din County Clare, Irlanda, cu mențiunea că nu ar trebui să dureze foarte mult până când actualizarea scannerelor se va face la toate aeroporturile din această țară.

Articole asemănătoare

Back to top button