fbpx

Se menține pe primul loc pentru al treilea an consecutiv. Ce prenume de fetițe este favoritul părinților din Moldova?

Părinții picilor născuți în ultimii doi ani în Moldova continuă să aleagă pentru micuții lor cele mai puternice prenume, care au și cu o semnificație aparte. Și anul trecut, la fel ca și în 2017 și 2016, cel mai popular prenume printre fetițele care au văzut lumina zilei a fost Sofia. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Etimologic se crede că Sofia derivă din cuvântul grec „sophie”, care înseamnă înțelepciune (Sofia era, de altfel, zeița înțelepciunii la greci). Se mențin pe poziții și alte două prenume – Daria și Anastasia, urmate de Amelia și Victoria. În 2017, populare mai erau prenumele Alexandra, Evelina, Amelia, Andreea și Valeria.

În rândul băieților născuți în 2018 cel mai folosit prenume a fost Maxim, apoi Alexandru, Matei și Artiom. Totuși, în 2017, cei mai mulți părinți și-au botezat băiețelul David. Alții au preferat și prenume ca Daniel, Bogdan, Ion, Damian și Andrei.

Menționăm că în 2018, Agenția Servicii Publice a eliberat peste 45.000 de certificate de naștere, cu aproape 2000 mai puține ca în 2017. Într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN, Agenția Servicii Publice precizează că 23.000 de copii sunt băieți și aproape cu 1000 mai puțin ˗ fete.

Articole asemănătoare

Back to top button