fbpx

Se caută soluții pentru fluidizarea traficului rutier în Chișinău în orele de vârf. Primăria testează în aceste zile un proiect-pilot

În capitală este implementat programul-pilot „coridorul verde”, care are drept scop fluidizarea traficului rutier în orele de vârf, dimineața și seara, pe arterele centrale din oraș.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Primăriei, programul presupune conectarea semnalului verde al obiectivelor de semafoare pe cele mai solicitate direcții de circulație.

În premieră, practica „coridorului verde” a fost aplicată marți, 17 decembrie, între orele 16:30 – 20:00, pe strada V. Alecsandri și șoseaua Hâncești.

De asemenea, pe parcursul zilei de astăzi, 18 decembrie, au intrat în regim de testare străzile Al. Pușkin, V. Lupu și C. Stere.

În funcție de rezultatele proiectului, metoda respectivă va fi aplicată în intersecțiile problematice din sectoarele orașului.

Este de menționat că, în prezent, pe teritoriul municipiului Chișinău sunt înregistrate circa 300.000 de unități de transport, în timp ce orașul a fost proiectat în perioada modernă pentru doar 90.000 de automobile.

Articole asemănătoare

Back to top button