fbpx

Se aprind „scânteile electorale”. Jurnal TV, acționat în judecată de PDM, pentru că a refuzat difuzarea unui spot privind referendumul

Postul de televiziune Jurnal TV a fost atacat în judecată de Partidul Democrat din Moldova, pentru că a refuzat să difuzeze un spot electoral al formațiunii. Imaginile video erau dedicate referendumului consultativ din 24 februarie 2019.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat de presă emis de PDM, formațiunea nu cere niciun fel de despăgubiri sau sancțiuni din partea televiziunii, ci difuzarea spoturilor Partidului Democrat, care se încadrează în acel minut gratuit de publicitate pe care radiodifuzorii trebuie să îl ofere concurenților electorali.

„Considerăm că acest comportament sfidător al Jurnal TV încalcă direct Codul electoral, care precizează clar – inclusiv cu referire la referendumuri – că radiodifuzorii acordă gratuit concurenților electorali câte un minut pe zi ca timp de antenă pentru plasarea publicității, precum și maxim două minute pe zi contra plată.

Precizăm că în cererea adresată Judecătoriei Chișinău solicităm doar ca Jurnal TV să fie obligat să difuzeze spoturile PDM conform legii, fără plată de daune sau despăgubiri din partea Jurnal TV pentru comportamentul abuziv de care a dat dovadă. De asemenea, menționăm că PDM va depune și o sesizare pe acest subiect în atenția Consiliului Coordonator al Audiovizualului”, se mai spune în comunicat.

În cererea de chemare în judecată a Jurnal TV se arată că radiodifuzorul a depus la CCA o declarație prin care a consemnat că va reflecta atât campania electorală pentru alegerile parlamentare, cât și cea pentru referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button