fbpx

Scurgere de informaţii. Fiica cea mică a lui Putin ar avea o relaţie cu dansatorul Igor Zelenski şi ar locui în Germania

În cei peste 20 de ani de când se află la putere, preşedintele rus Vladimir Putin a păstrat familia sa un secret bine păzit. Se ştiu relativ puţine lucruri despre cele două fiice adulte ale sale, care nu-i poartă numele de familie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acum, o nouă investigaţie a dezvăluit că fiica cea mică a lui Putin, Katerina Tihonova, are o relaţie de lungă durată, despre care nu s-a raportat anterior, cu Igor Zelenski, un dansator rus care a condus anterior Baletul de Stat Bavarez din Munchen.

Investigaţia a descoperit, de asemenea, că Tihonova şi Zelenski par să aibă un copil împreună, potrivit mediafax.ro

Zelenski, în vârstă de 52 de ani, a dansat roluri principale la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, a fost dansator principal la New York City Ballet şi a cântat ca solist invitat pe multe alte scene ale lumii. El a preluat prestigioasa poziţie la Baletul Bavarez în 2016 şi se pare că de atunci trăieşte în Germania.

Luna trecută, Zelenski a renunţat la rolul său de lider „din motive familiale”, pe fondul unei examinări din ce în ce mai amănunţite a asocierilor sale cu Putin şi a criticilor privind eşecul său de a condamna invazia Rusiei în Ucraina. (În ciuda faptului că are acelaşi nume de familie, el nu este rudă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care conduce în prezent apărarea ţării sale).

Relaţia sa cu fiica lui Putin nu era cunoscută public.

Tihonova este cunoscută mai ales pentru participarea sa la o formă competitivă de dans în parteneriat numită rock’n’roll acrobatic şi pentru că s-a căsătorit în trecut cu Kirill Shamalov, fiul unui prieten de lungă durată al lui Putin. Într-o investigaţie anterioară, iStories şi OCCRP au descoperit oportunităţile de investiţii fenomenal de profitabile pe care Shamalov le-a primit după ce s-a căsătorit cu ea.

Cuplul se despărţise în jurul anului 2017, potrivit unei scurgeri de e-mailuri ale lui Shamalov pe care s-a bazat acea investigaţie.

Reporterii au reuşit să îl identifice pe Zelenski ca fiind noul partener al lui Tihonova după ce au primit un alt set de e-mailuri scurse care aparţineau uneia dintre gărzile de corp ale acesteia.

Printre documentele ataşate se aflau copii scanate ale paşapoartelor lui Zelenski şi ale lui Tihonova, precum şi ale paşaportului unei fetiţe născute în 2017 care, judecând după patronimic, pare a fi fiica cuplului.

Este posibil ca Tihonova să se fi mutat între timp în Germania pentru a fi alături de partenerul ei. Printre emailurile primite de garda ei de corp se numără unul, trimis la sfârşitul lunii octombrie 2019, care avea ca subiect „Mutarea în Germania” şi conţinea instrucţiuni de la o companie de mutări internaţionale despre cum să trimită descrieri ale obiectelor de valoare care urmau să fie mutate.

Jurnaliştii nu au reuşit să ia legătura cu Tihonova sau Zelenski pentru comentarii. Când reporterii de la Der Spiegel au mers la adresa înregistrată a acestuia din Munchen, au fost întâmpinaţi de fosta sa soţie, fosta dansatoare de la Baletul Mariinsky, Yana Serebryakova. Aceasta a refuzat să comenteze.

Articole asemănătoare

Back to top button