fbpx

Scandal la BBC: Televiziunea britanică ar fi fost acuzată de discriminare de gen

Televiziunea publică din Marea Britanie, BBC, ar fi fost acuzată de discriminare de gen în ceea ce privește salariile. Pe numele acesteia a fost deschisă o anchetă de Comisia pentru drepturile omului și egalitate. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat emis marți, ancheta analizează posibile cazuri de discriminare, după ce mai multe femei s-au plâns că au primit salarii mai mici decât bărbaţii cu funcţii similare în compania de televiziune.

„Vom analiza plângerile formale şi informale privind salariile făcute de angajaţii BBC, pentru a decide dacă a fost vorba despre discriminare în ceea ce priveşte femeile şi dacă aceste conflicte de muncă au fost soluţionate în mod adecvat”, scrie în comunicatul Comisiei pentru drepturile omului și egalitate din Marea Britanie.

Comisia a indicat că se aşteaptă ca ancheta să fie finalizată până la sfârşitul anului. Potrivit unui purtător de cuvânt al BBC, în prezent, „sistemul de salarizare este unul corect şi transparent pentru angajaţi”, transmite Mediafax. De asemenea, acesta a adăugat că BBC trece printr-o perioadă de reforme profunde.

Dacă plângerile se dovedesc a fi adevărate, comisia va cere televiziunii „să înceteze practicile discriminatorii” şi să ia măsuri pentru a evita repetarea acestora, pentru a evita ajungerea în instanță. Conducerea şi-a exprimat „regretul profund” pentru cazurile de discriminare din trecut.

Un raport al BBC publicat în 2017 arăta că femeile reprezentau mai puţin de o treime dintre angajaţii cu funcţii de conducere.

Articole asemănătoare

Back to top button