fbpx

Săptămâna trecută s-au eliberat din detenție 56 de persoane, iar alte 64 au ajuns după gratii. Câți deținuți se află în prezent în pușcăriile din țară?

În închisorile din Republica Moldova se află în prezent 6733 de deținuți, informează Administrația Națională a Penitenciarelor. Pe parcursul săptămânii trecute, 64 de persoane au fost reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, iar alte 56 au fost eliberate din detenție. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, mai mult de jumătate din totalul pușcăriașilor – 3558 de persoane – au beneficiat de peste 300 de ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare.

Tot săptămâna trecută, la spitalul penitenciar „Pruncul”, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 13 deținuți din patru instituții penitenciare, pentru asistență medicală de urgență fiind efectuate 18 apeluri la serviciul de urgență 112.

În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat pe parcursul ultimelor șapte zile: un telefon mobil, 250 de euro, patru pachete cu o masă vegetală de culoare verde, presupusă a fi droguri și mai multe accesorii. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.

Articole asemănătoare

Back to top button