fbpx

Salata verde – sfaturi pentru a o păstra proaspătă mai mult timp

Vrei să reduci risipa de alimente? Mai mult ca sigur, ți s-a întâmplat ca salata verde să se strice în frigider.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Hai să începem cu asta! Iată câteva sfaturi pentru a depozita salata verde și pentru a o menține proaspătă mai mult timp, potrivit youtil.ro.

Metoda #1 – folosește un prosop de bucătărie

Începe prin a spăla frunzele. Apoi, usucă frunzele cât mai bine, fie cu o sită de bucătărie sau un prosop. Acum, ia un alt prosop curat și uscat și întinde frunzele de salata pe el. Apoi, înfășoară ușor prosopul ca un rulou de primăvară și depozitează salata împreună cu prosopul în sertarul frigiderului.

Metoda #2 – folosește un borcan

O altă modalitate excelentă este de a o păstra într-un borcan în frigider. Ia un borcan mare, curat și uscat, cu capac. Apoi, spălă salata rămasă și usuc-o. Apoi, rupe frunzele de salată în orice dimensiune dorești. În cele din urmă, introdu frunzele uscate în borcan. Pune capacul și lasă borcanul la frigider.

Metoda #3 – folosește un castron cu apă

Dacă ai o salată mare, întreagă, este o idee bună să o păstrezi cu cotorul într-un castron cu apă pentru a menține salata proaspătă pentru mai mult timp. Salata nu numai că va rămâne proaspătă, dar poate continua să crească. Depozitează-o în frigider sau în bucătărie. Nu uita să schimbi apa sau să o completezi când este necesar.

Articole asemănătoare

Back to top button