fbpx

S-au pornit peste hotare, dar au fost opriți de vameșii români. Doi moldoveni, reținuți cu acte false la Sculeni

Poliţiştii de frontieră de la Sculeni au descoperit asupra unui cetățean din R. Moldova o carte de identitate falsă care urma să fie folosită în Franța, iar asupra altui moldovean –  un talon care atestă inspecția tehnică falsificat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În primul caz, pe 25 august, în jurul orei 10:40, la vamă s-a prezentat ca pasager într-un autoturism din Republica Moldova un bărbat în vârstă de 29 de ani. În momentul solicitării actelor de identitate, grănicerii au descoperit asupra moldoveanului o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, iar în urma verificărilor specifice, aceștia au stabilit că documentul era falsificat.

Bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate de la o persoană ale cărei date nu le cunoaște cu 50 de euro și că urma să folosească documentul pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă în Franța.

În cel de-al doilea caz, pe 25 august, în jurul orei 00.20, la vamă s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, o persoană în vârstă de 48 de ani, care deținea dubla cetățenie și conducea un automobil înmatriculat în România.

Având suspiciuni cu privire la documentele autoturismului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că talonul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice este fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a modificat data înscrisă pe anexa certificatului de înmatriculare pentru că trebuia să se deplaseze în Moldova.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Articole asemănătoare

Back to top button