fbpx

S-au copt în propriile cochilii. Mii de midii au murit de căldură pe litoralul din SUA

Valul de căldură din iunie a doborât mai multe recorduri. Potrivit specialiștilor, arșița a provocat și cea mai înaltă rată de mortalitate a midiilor din ultimii 15 ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit cercetătorului marin Jackie Sones, moluștii au fost expuși la temperaturi de peste 37 de grade Celsius, astfel prăjindu-se pe plajă. Aceștia aveau cochiliile deschise, iar carne din interior era coaptă. Fenomenul a avut loc în California, dar Sones spune că a fost contactat și de colegi din alte state, care i-au relatat despre situații similare.

„Midiile sunt cunoscute ca o specie fondatoare. Acestea sunt precum copacii pentru o pădure, midiile oferind habitat pentru numeroase animale, iar atunci când habitatul principal este afectat, restul ecosistemului este grav perturbat”, spune savantul, citat de presa străină.

Cercetarea oceanelor a demonstrat că temperaturile în creştere au efecte negative asupra vieții acvatice, transmite The Guardian. Algele şi comunităţile de coral suferă în apele mai calde, stelele de mare se topesc, iar crustaceele se descompun.

Articole asemănătoare

Back to top button