fbpx

Rusia anunță că a ucis „peste 50 de generali și ofițeri ucraineni”

Ucraina a pierdut peste 50 de ofițeri și generali în urma unui atac cu rachete Kalibr asupra unui post de comandă din regiunea Dnepropetrovsk, a anunțat duminică Ministerul rus al Apărării, citat de stirileprotv.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Marina rusă a lansat o lovitură cu rachete Kalibr asupra postului de comandă al trupelor ucrainene de lângă satul Shirokaya Dacha, regiunea Dnepropetrovsk, chiar când acolo avea loc o întâlnire a personalului de comandă al trupelor Alexandria.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, în urma atacului, ”mai mult de 50 de generali și ofițeri ai Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv Statul Major, au fost distruși”.

Departamentul militar al Rusiei a mai anunțat, de asemenea, o serie de lovituri cu arme ghidate de precizie asupra trupelor ucrainene, inclusiv la eșalonul celei de-a 14-a unități separate mecanizate și asupra celei de-a 56-a brigăzi de infanterie motorizată, precum și în regiunile Kremenchug, Lysychansk, Nikolaev și Harkov.

În două zile – mai susține agenția TASS, controlată de ruși – Ucraina ar fi pierdut două avioane de atac Su-25 și un elicopter Mi-24, două sisteme de rachete antiaeriene Buk-M1, aproape 100 de tancuri și vehicule blindate, peste 20 de vehicule cu sisteme de lansare multiplă de rachete, 30 de tunuri și mortiere. De asemenea, în regiunea Herson, o dronă Bayraktar TB2 ar fi fost doborâtă.

Ucraina a pierdut peste 50 de ofițeri și generali în urma unui atac cu rachete Kalibr asupra unui post de comandă din regiunea Dnepropetrovsk, a anunțat duminică Ministerul rus al Apărării, citat de agenția TASS, controlată de Kremlin.

Marina rusă a lansat o lovitură cu rachete Kalibr asupra postului de comandă al trupelor ucrainene de lângă satul Shirokaya Dacha, regiunea Dnepropetrovsk, chiar când acolo avea loc o întâlnire a personalului de comandă al trupelor Alexandria.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, în urma atacului, „mai mult de 50 de generali și ofițeri ai Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv Statul Major, au fost distruși”.

Armata rusă și cea din Lugansk ar fi preluat controlul asupra satului Metelkino de lângă Severodonețk.

Primul care a anunțat acest lucru sâmbătă a fost șeful trupelor cecene, Ramzan Kadyrov, care a remarcat, de asemenea, că partea ucraineană ar fi pierdut între 600 și 700 de oameni într-o săptămână.

Articole asemănătoare

Back to top button