fbpx

România va achiziționa gaze din Azerbaidjan. Ciolacu: Prin acest contract vom ajuta și R. Moldova

România planifică să procure 1 miliard de metri cubi de gaze din Azerbaidjan. Anunțul a fost făcut de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook. Potrivit lui, contractul se va derula din aprilie, timp de un an. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ciolacu a mai menționat că România are o șansă extraordinară de a deveni poarta către Uniunea Europeană pentru gazele și energia din Azerbaidjan.

„Astfel putem deveni un actor regional important în asigurarea securității energetice a Europei. Am discutat astăzi cu președintele Ilham Aliyev despre trei proiecte energetice majore. Primul a vizat contractul de achiziție a 1 miliard de metri cubi de gaze, contract ce se va derula din aprilie, timp de un an de zile. Am propus ca, prin acest contract, să ajutăm și Republica Moldova, iar președintele Aliyev a susținut propunerea noastră”, a scris Ciolacu

Premierul român a anunțat că, specialiștii Transgaz și Transelectrica urmeză să detalieze cu partea azeră discuțiile tehnice.

„Al doilea proiect discutat astăzi a vizat transportul de gaz lichefiat, respectiv parteneriatul dintre Romgaz și Socar privind construirea a două terminale la Marea Neagră (de gaz natural lichefiat și o instalație de regazificare).Al treilea proiect vizează dezvoltarea infrastructurii cablului submarin de transport prin Marea Neagră necesar transportului energiei verzi, prin România, din Marea Caspică spre Europa, a punctat Ciolacu.

Articole asemănătoare

Back to top button