fbpx

Roboții înlocuiesc oamenii la job-uri: Decizia luată de Uber

La doi ani după ce și-a vândut afacerea cu autoturisme, Uber lansează o flotă de roboți de livrare pe șase roți, pentru a înlocui șoferii umani Uber Eats din Miami, în parteneriat cu compania de roboți din California, Cartken, pentru un program pilot într-o reclamă din Miami.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Roboții Cartken au fost deja desfășurați într-o serie de setări diferite, inclusiv în campusuri universitare. Accesul la vastul ecosistem al Uber urmărește potențialul de a schimba conceptul livrării de alimente și, dacă reușește, să depășească provocările logistice, scrie Playtech.

Uber Eats, cu roboți, în loc de livratori umani

Uber este departe de prima companie din SUA care a folosit o astfel de tehnologie. Giganți precum Walmart și Amazon și-au lansat propriile flote de roboți de livrare în trecut. Cu toate acestea, Amazon și-a abandonat testele de roboți de livrare la domiciliu în octombrie, din cauza încetinirii vânzărilor.

Roboții de livrare cu șase roți de la Cartken și alimentați cu inteligență artificială seamănă foarte mult cu cei dezvoltați de firmele concurente. Este încă un semn că marile corporații caută noi modalități de a minimiza dependența lor de lucrătorii umani. Uber, în special, are un istoric spinos în ceea ce privește angajarea șoferilor umani și s-a confruntat cu o mulțime de provocări legale de-a lungul anilor – așa că nu există nicio îndoială că directorii companiei ar prefera să îi abandoneze complet.

Articole asemănătoare

Back to top button