fbpx

Rezultatele finale ale Eurovisionului au fost revizuite după descalificarea juriului din Belarus. Cum s-a schimbat clasamentul?

După ce juriul din Belarus a fost descalificat, iar punctele acordate – anulate, organizatorii Eurovisionului din acest an au revizuit rezultatele finale. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat emis de European Broadcasting Union (EBU) se menționează că recalcularea nu a afectat rezultatele finale, iar primele patru poziții au rămas nemodificate.

„EBU poate confirma, urmând practicile standard de revizuire că, din cauza unei erori umane a fost utilizat un rezultat incorect. Acest lucru nu a avut impact asupra calculului punctelor derivate din televotingul din cele 41 de ţări participante şi asupra câştigătorului principal şi nici asupra topului celor patru melodii ale căror rezultate rămân neschimbate”, se arată în textul mesajului public.

Iată cum arată rezultatele finale:

Amintim că învingătoarea ediției din acest an a concursului a devenit Olanda, cu Duncan Lawrence. Italia a ocupat locul al doilea, iar Rusia – locul trei. Republica Moldova a fost reprezentată de Anna Odobescu cu piesa „Stay”. Artista nu a reușit să se califice în finala concursului. 

Articole asemănătoare

Back to top button