fbpx

Rezultatele controlului inopinat de la Apă-Canal Chișinău: „Deconectarea apei la Botanica a fost nejustificată”

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova (ANRE) anunță că a finalizat controlul inopinat efectuat la S.A. „Apă-Canal Chișinău”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În rezultatul controlului inopinat, ANRE a constatat următoarele:

  • Nefuncționarea sistemului informațional SCADA (Sistem de monitorizare, control, achiziții de date) din cauza deconectării energiei electrice la blocul administrativ din str. Albișoara, 38, mun. Chișinău, nu a influențat asupra funcționării stațiilor de pompare, datorită existenței mașiniștilor sau, după caz, posibilității delegării personalului suplimentar la stațiile de pompare. Astfel, deconectarea stației de pompare a apei potabile „Botanica” a fost nejustificată.
  • S.A. „Apă-Canal Chișinău” a fost obligată să revizuiască în termen de până la 30 aprilie 2023 procedurile interne în vederea asigurării continuității prestării serviciului de alimentare cu apă și de canalizare în situații de risc, precum și asigurarea informării eficiente a consumatorilor în cazurile de apariție în spațiul public a mesajelor care induc în eroare consumatorii finali referitor la continuitatea serviciului prestat.

La fel, ANRE a obligat operatorul să respecte „Normele de securitate la exploatarea instalațiilor electrice” și „Normele de exploatare a instalațiilor electrice ale consumatorilor noncasnici”.

Totodată, Agenția a prescris un șir de acțiuni S.A. „Apă-Canal Chișinău” pentru înlăturarea abaterilor constatate în acest sens.

„Scopul controlului a constat în verificarea activității licenţiate realizate de către S.A. „Apă-Canal Chişinău” în partea ce ţine de asigurarea respectării legislaţiei în domeniu, în special a calităţii şi continuităţii serviciului furnizat/prestat consumatorilor la data de 02.02.2023 în urma deconectării pompelor la stația de pompare a apei potabile „Botanica”, se menționează în comunicatul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Articole asemănătoare

Back to top button