fbpx

Restabilit la șefia Spitalului Republican prin decizia CSJ, Anatol Ciubotaru nu poate reveni în funcție. Explicația autorităților

Deși a fost restabilit, prin decizia Curții Supreme de Justiție (CSJ) din 16 octombrie, în funcția de director al Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru nu va reveni la conducerea instituției medicale – anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Potrivit instituției, contractul de muncă al lui Anatol Ciubotaru a expirat și încetează de drept la atingerea vârstei de 65 de ani, iar acestuia îi vor fi achitate drepturile salariale pentru perioada de absență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Citește și: Anatol Ciubotaru, despre demisia de la Spitalul Republican, capacitățile sistemului medical din Moldova și tratarea de COVID-19

„Reieșind din faptul că contractul individual de muncă nr. 55 din 16 octombrie 2015 al dl. Ciubotaru a expirat pe 19 octombrie 2020, au fost încetate raporturile de muncă cu acesta, conform Ordinului nr. 173, P.1, de pe 17 octombrie 2020. Ordinul a fost adus la cunoștința salariatului, pentru care s-a semnat”, se arată în comunicatul MSMPS.

„Totodată, informăm că dl. Ciubotaru a adresat Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale o scrisoare prin care solicită prelungirea contractului de muncă pentru încă șase luni. În context, menționăm că aprobarea cererii este contrar legii, deoarece potrivit prevederilor art. 82 lit. i) din Codul Muncii, contractul individual de muncă încetează în circumstanţe ce nu depind de voinţa părţilor în caz de atingere a vârstei de 65 de ani, de către conducătorul unităţii de stat, inclusiv municipale, sau al unităţii cu capital majoritar de stat”, se mai arată în comunicat.

Potrivit Ministerului, contractul individual de muncă al salariatului, conducător al unităţii de stat, inclusiv municipale sau al unităţii cu capital majoritar de stat, încetează de drept la atingerea vârstei de 65 de ani.

Vezi și: După ce a fost demis de la Spitalul Republican, Anatol Ciubotaru se ocupă de prevenirea coronavirusului în Germania

„MSMPS apreciază contribuția dl. Ciubotaru la dezvoltarea serviciului cardio-chirurgical din Republica Moldova, cât și activitatea științifico-didactică, pentru care îi mulțumim” – este mesajul de încheiere al instituției.

Amintim că Anatol Ciubotaru a fost demis din funcția de director al Spitalului Republican la scurt timp după declanșarea epidemiei de COVID-19 în Republica Moldova. Atribuțiile de șef au fost preluate de neurologul Andrei Uncuță.

În această instituție spitalicească sunt tratați pacienții infectați cu noul coronavirus care se află în stare gravă.

Back to top button