fbpx

Republica Moldova, în topul țărilor cu cele mai multe decese provocate de COVID-19. Pe ce loc se află

Potrivit unui clasament Statisa al celor mai afectate țări de numărul mare al deceselor provocate de COVID-19, Republica Moldova s-ar afla printre primele 10 țări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit aceluiași top primele opt țări din primele 10 care intră în top sunt state din Europa de Est. Printre primele 10, se regăsește și Republica Moldova, clasându-se pe locul 6 după numărul deceselor de COVID-19 înregistrate.

Conform datelor, Republica Moldova a confirmat 147 de decese în ultimele șapte zile, cifre raportate la o populație de 2,6 milioane de oameni. De asemenea, Republica Moldova a înregistrat o medie de 2132,7 decese raportat la un milion de persoane.

Cu o rată mai mare a mortalității în rândul pacienților COVID-19 decât cea a Republicii Moldova sunt Cehia, pe locul întâi cu o medie de 2698 de decese la un milion de persoane. Cu o diferență a mediei de 37 de cazuri față de Cehia, pe locul doi se clasează Ungaria, urmată de Bosnia șo Herțegovina. Cu două poziții mai în vârful topului decât Republica Moldova se află Bulgaria, urmată de Macedonia de Nord.

Potrivit clasamentului Statisa, populația Republicii Moldova este de aproximativ 2,66 milioane de cetățeni, date confirmate și de ultimele informații oferite de Biroul de Statistică. În același timp, autoritățile de la Chișinău estimează populația țării la aproximativ 3,5 milioane de oameni, cifră la care sunt raportate și cazurile de infectare și deces provocate de COVID-19.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button