fbpx

Reguli de siguranță în perioada sărbătorilor de iarnă. Îndemnul pompierilor

În perioada sărbătorilor de iarnă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de siguranță, pentru a nu pune în pericol viața lor și a celor apropiați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pompierii vin cu recomandări și atenționări în adresa cetățenilor întru evitarea situațiilor excepționale și de risc.

În acest sens, oamenii sunt rugați să respecte regulile de instalare a pomului de Crăciun.

Acesta trebuie să fie montat pe un suport stabil și sigur. Bradul nu trebuie să atingă podul și peretele, caloriferele și instalații electrice, dar și cele de încălzit.

Mai mult, este strict interzis aprinderea lumânărilor pe pomul de Crăciun, utilizarea instalațiilor și decorațiunilor defecte.

Totodată, specialiștii recomandă ca luminițele și ghirlandele să fie deconectate pe timp de noapte. Pentru evitarea producerii incendiilor, dar și intoxicațiilor cu monoxid de carbon, cetățenii sunt rugați să se pătrundă de responsabilitate, respectând normele de exploatare a sobelor și instalațiilor de încălzit locuințele.

Astfel, pompierii recomandă ca înaintea utilizării, acestea să fie supuse unei verificări minuțioase, iar în caz de depistare a unor defecțiuni, acestea trebuie imediat înlăturate.

Totodată, salvatorii îndeamnă populația să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide inflamabile, cum ar fi benzină, gaz lampant și alte substanțe periculoase. Mai mult, oamenii sunt rugați să nu suprasolicite sobele de încălzit, să nu amplaseze bunuri în apropierea acestora, să nu astupe canalele de ventilare, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe.

O atenție separată trebuie acordată și minorilor, în special în perioada vacanței de iarnă. Astfel, maturii sunt îndemnați să monitorizeze strict copiii și să nu le permită aflarea acestora în preajma râurilor și bazinelor acvatice.

În perioada sărbătorilor de iarnă, în vederea menținerii securității și siguranței cetățenilor, salvatorii și pompierii vor fi la datorie. În situații de risc oamenii sunt îndemnați să sune de urgență Serviciul 112.

Articole asemănătoare

Back to top button